Atâta panică pentru nimic. Infecția cu coronavirus este practic doar o viroză respiratorie, spune ministrul Sănătății

Apariția primului caz de infecție cu coronavirus COVID-19, a creat panică printre români, mulți dintre ei înghesuindu-se în marile magazine pentru a se aproviziona cu alimente și conserve, pentru a face față oricărei situații ar apărea în următoarele zile. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, atrage, însă atenția, că nu este cazul să ne panicăm.

Este foarte important de precizat că această infecție cu coronavirus, în 82-85% cazuri, are o formă ușoară spre moderată. Este doar o viroză respiratorie, a declarat Victor Costache, ministrul interimar  al Sănătății, joi seară, în direct pe B1 TV, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.
Și dacă nu-l credeți pe Victor Costache, poate o s-o credeți pe Maria Rita Gismondo, directoarea Laboratorului de cercetări și analize din cadrul Spitalului Universitar Luigi Sacco din Milano.

În urmă cu aproape o săptămână, Gismondo, director responsabil de Macrobiologie Clinică, Virologie și Diagnostic de Bioemergență, spunea același lucru despre coronavirus, într-o postare pe profilul personal de Facebook. 

Laboratorul nostru a lucrat toată noaptea, vin probe încontinuu, e o adevărată nebunie ceea ce se întâmplă, am transformat o infecție un pic mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală. Nu este așa cum pare, uitați-vă la numere. Nebunia asta va face mult rău, mai ales din punct de vedere economic. Vă rog reduceți tonurile! Duminică senină!”

În altă postare, publicată o zi mai târziu, directoarea laboratorului din Lombardia scria: 

„Citiți! Nu este o pandemie! Mortalitatea în urma gripei normale a fost de 217 de decese pe zi săptămâna trecută! Pentru Coronavirus 1 mort!!!
Cine știe italiană, poate citi întreg articolul din Corriere Della Sera aici.

Până acum, în Italia, 17 oameni au decedat din cauza coronavirusului, iar alți 650 sunt infectați.

coronavirus in Romania - info drumul taberei

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii