EVALUARE NAȚIONALĂ: Cum citești rezultatul examenului în 2020

S-au dat examenele și se așteaptă cu înfrigurare rezultatele. Și acestea vor veni peste 4 zile. Există însă problema citirii lor. Dacă până acum era simplu, îți scriai numele pe site-ul rezultatelor de la Evaluarea Națională și aflai tot ce te interesează, de anul acesta lucrurile s-au complicat un pic. Așa, cel puțin, pare la prima vedere. Nu este, însă, deloc complicat.


Așadar, pentru citirea corectă a rezultatelor este nevoie de un raport, pe care elevii îl primesc de la școală, și care va conține:

- școala de proveniență a candidatului, 

- județul, 

- numele și prenumele candidatului, 

- CNP-ul candidatului și 

- codul unic aferent candidatului -  exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului).

Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul  unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până  la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

evaluare nationala - info drumul taberei

================================================
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii