ALARMĂ FALSĂ! Coronavirusul mortal, din China, nu a ajuns în România.

Vești bune! Pacientul transferat, ieri, de la Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș” din București nu este infectat cu coronavirusul ucigaș din China, anunță Ministerul Sănătății.


coronavirus - info drumul taberei


Nu este vorba despre infecție cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș”.
Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afecțiuni virale.
Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul în ambulatoriu.
Ministerul Sănătății reamintește tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii