Se închide metroul?

Nu avem, încă, metrou în Drumul Taberei, dar s-ar putea să nu mai avem nici în București. Mecanicii de reparații de la metrou au anunțat că iau în considerare intrarea în grevă.


"În cazul declanşării grevei de către mecanicii de reparaţii, întregul sistem al metroului va mai funcţiona o zi sau două, după care metroul se va închide", a declarat preşedintele Unităţii – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.
Angajaţii Uzinei de Reparaţii pentru metrou au mandatat conducerea sindicatului din care fac parte să ducă până la capăt conflictul de muncă declanşat cu angajatorul Alstom, inclusiv intrarea în grevă generală.

„Metroul va circula o zi-două, după care, ca urmare a faptului că nu se fac intervenţiile, reparaţiile şi toate celelalte, vom trage trenurile pe dreapta şi se închide metroul”, a mai spus Ion Rădoi. 
Vineri va avea loc discuţia cu reprezentantul ITM, iar în cazul lipsei obţinerii unui consens există posibilitatea declanşării grevei. 

Lucrătorii de la Uzina de Reparaţii pentru metrou sunt foarte stresaţi, deoarece nu ştiu ce îi aşteaptă în viitor, în contextul în care drepturile angajaţilor au fost diminuate treptat de către compania franceză care asigură mentenanţa sistemului de la metrou, iar Contractul Colectiv de Muncă este expirat din data de 29 noiembrie.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii