Se închid școlile. Cu cine stau copiii acasă? Ce spune ministrul muncii...

Violeta Alexandru, ministrul muncii și protecției sociale, răspunde, pe pagina sa de Facebook, unei singure întrebări pusă de sute de mii de părinți: "Cu cine las copilul acasă, acum că se închid școlile din cauza coronavirusului?". Ministrul muncii face apel la angajatori să fie mai maleabili în privința angajaților care au copii mici.


Recomandăm flexibilizarea programului de lucru pentru părinții care nu au cu cine să își lase copiii acasă. Mă preocupă, mai ales în contextul deciziei privind închiderea școlilor, să acomodăm programul de muncă al părinților având copii minori în îngrijire.

scoli inchise de coronavirus - info drumul taberei

Oamenii sunt preocupați. Au nevoie de îndrumări. Am cerut echipei mele să evităm limbajul de lemn și să oferim răspunsuri clare, în cadrul legal existent. Astăzi am răspuns punctual întrebărilor, de mâine vom deschide o secțiune distinctă în pagina de internet cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri. Vom completa documentul pe toată durata zilei, a mai scris ministrul muncii pe pagina sa de Facebook.


O bună parte din ziua de astăzi am petrecut-o în discuții legate de situații de viață în care s-ar putea afla angajații...
Publicată de Violeta Alexandru pe Luni, 9 martie 2020

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii