Replica Metrorex la declarația lui Traian Băsescu, după ce fostul președinte a cerut închiderea metroului din cauza coronavirusului

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus azi că metroul ar trebui închis pentru a se evita răspândirii infecției cu Coronavirus. Băsescu susține că oamenii ar trebui să meargă la serviciu cu mașina proprie sau cu trotineta, în niciun caz cu metroul.

coronavirus la metrou - info drumul taberei


În replică, cei de la Metrorex au anunțat că se continuă adoptarea de măsuri de prevenție pentru limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus (Covid – 19). 

În această perioadă, spun reprezentanții Metrorex, trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susținere și a butoanelor de deschidere a ușilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. 

De asemenea, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, să intensifice acțiunile de curățenie și igienizare a spațiilor publice și spațiilor tehnice din stațiile de metrou prin acțiuni de colectare și evacuare a gunoiului menajer din stații și depouri, servicii de dezinsecție, deratizare si dezinfecție – igienizare. 

Punctele de lucru ale personalului ce intră în contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian.

Conducerea Metrorex spune că are un plan de acțiune bine stabilit în situația supraaglomerării stațiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. 

De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

Metrorex recomandă publicului călător să respecte măsurile de igienă pe timpul călătoriei cu metroul. 

Atât în stațiile de metrou, cât și în trenuri, călătorii se pot informa din afișele educative expuse la loc vizibil cu privire la prevenția împotriva infectării cu Coronavirus.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii