De mâine, în România este STARE DE URGENȚĂ. Ce înseamnă asta...

De mâine, în România este Stare de Urgență, a decretat președintele Klaus Iohannis.

"Vor urma în perioada următoare măsuri în care se vor închide instituții, se vor restricționa sau interzice întâlniri cu un anumit număr de oameni..."

"se închid anumite instituții, anumite restaurante, anumite mall-uri, se închide circulația, se pot face controale, se poate limita accesul în anumite zone"
Ma multe despre ce înseamnă Starea de Urgență citiți de aici.

coronavirus in romania - info drumul taberei


Împreună cu Guvernul învestit astăzi, ne vom dedica toate energiile, sută la sută, pentru a gestiona eficient această criză generată de noul coronavirus.
Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp. Pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare.
Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente și pentru aparatura medicală absolut necesară.
Această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus.
Dragi români, avem nevoie de voi să respectați îndrumările și indicațiile autorităților.
Împreună, și numai împreună, vom reuși să trecem cu bine și peste această criză!Declarație de presă (14.03.2020)
Împreună cu Guvernul învestit astăzi, ne vom dedica toate energiile, sută la sută, pentru a gestiona eficient această criză generată de noul coronavirus. Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp. Pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente și pentru aparatura medicală absolut necesară. Această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus. Dragi români, avem nevoie de voi să respectați îndrumările și indicațiile autorităților. Împreună, și numai împreună, vom reuși să trecem cu bine și peste această criză!
Publicată de Klaus Iohannis pe Sâmbătă, 14 martie 2020

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii