Ocoliți Peru și Țările de Jos! Furtuna Ciara și febra Dengue sunt pericolele

Românii care au de gând să călătorească în Peru sau Țările de Jos trebuie să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. Ministerul Afacerilor Externe a emis, astăzi, atenționări de călătorie pentru aceste zone.


furtuna - info drumul taberei


ȚĂRILE DE JOS  – cod galben pentru furtuna Ciara

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, până la data de 12 februarie 2020, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara, fapt pentru care a fost emis un nou cod galben de vânt. Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 75-100 km/h terestru și 110 km/oră pe mare. Din cauza vântului puternic, sunt prevăzute întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze. Totodată, autoritățile locale informează cu privire la posibilitatea perturbării circulației rutiere şi feroviare din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată. Se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condițiile meteo, precum și respectarea semnalizărilor temporare.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

================================================

PERU - stare de urgență sanitară privind epidemia virusului febrei Dengue

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Peru că, în urma apariției unui focar de epidemie cu virusul febrei Dengue în regiunile din nord-estul și estul țării, guvernul peruan a declarat la data de 9 februarie 2020 stare de urgență sanitară pentru o perioadă de 90 de zile în departamentele Loreto, Madre de Dios și San Martín. Ministerul Sănătății din Republica Peru a confirmat existența a peste 2.628 de cazuri în cele trei departamente menționate.

Astfel, se recomandă evitarea deplasărilor în aceste regiuni, precum și vaccinarea în cazul tranzitării acestor zone. Pentru informații cu privire la caracteristicile virusului febrei Dengue, simptomele și măsurile preventive pentru evitarea contaminării, cetățenii români pot accesa pagina de internet a Institutului peruan de sănătate publică https://dengue.ins.gob.pe/. Printre principalele măsuri de prevenție se numără folosirea apei îmbuteliate, igiena corporală și spălarea frecventă a mâinilor într-un ciclu de cel puțin 20 de secunde.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Peru: +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii unui Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Peru: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care le oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.Trimiteți un comentariu

0 Comentarii