VIDEO/ Du-ți prichindelul să vadă expoziția de reptile vii de la Muzeul Antipa! Intrarea e GRATUITĂ

Nu uitați! 

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită mâine, 15 ianuarie 2020, cu ocazia aniversării Zilei Culturii Naționale, să participați la vizite ghidate gratuite în colecțiile științifice ale muzeului. În această zi, publicul va avea acces gratuit atât în expoziția permanentă cât și în noua expoziție temporară de reptile vii, deschisă în Sala Multimedia de la parterul muzeului.


Sunteți așteptați, așadar, să vizitați, dacă sunteți curioși să vedeți, câteva dintre spațiile în care sunt păstrate cele cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate și vertebrate care constituie patrimoniul științific al muzeului. Ținând cont că, dintre acestea, 1 milion este reprezentat de insecte, veți avea ocazia să admirați, acum, una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții de fluturi din România.

Colecțiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, păsări și mamifere) numără aproximativ 50.000 de exemplare, fiind păstrate sub diverse forme, de la animale naturalizate până la piei, preparate umede, ouă sau cuiburi.

muzeul Antipa - info drumul taberei

Sursa foto: facebook/muzeul Antipa


Toți cei care vor vizita muzeul mâine vor avea ocazia să admire comori de patrimoniu care nu se regăsesc în expunerea permanentă a muzeului și care fac din Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” un adevărat „jurnal” al biodiversității planetei, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Cele 8 vizite gratuite, realizate de personal științific de specialitate, sunt programate de la orele:

11.00 și 13.00 – în colecția de păsări;

11.00 și 15.00 – în colecția de fluturi;

12.00 și 14.00 – în colecțiile de reptile și amfibieni;

13.00 și 16.00 – în colecția de mamifere.

Sunteți așteptați, deci, mâine, să vizitați, să învățați, să savurați și să meditați asupra importanței conservării biodiversității și a rolului important jucat de muzeele de istorie naturală în timpurile noastre.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii