Copilul tău este răcit sau are GRIPĂ? Fă-i, urgent, un control medical GRATUIT!

În plin sezon de GRIPĂ, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a dat startul unei campanii care-i poate ajuta pe părinții din sector. Cum răceala și gripa au de multe ori simptome asemănătoare, DGASPC propune o rezolvare GRATUITĂ printr-un control medical amănunțit.


ATENȚIE! Gripa nu este o raceală mai severă. Gripa poate duce la complicatii severe, chiar mortale, precum pneumonie și encefalopatie, mai ales în randul persoanelor vulnerabile, nevaccinate, și vorbim aici de sugari și copii sub 5 ani.

raceala si gripa - info drumul taberei


Iată ce vă propune Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6

Cel mic acuză dureri de gât, strănută sau are nasul înfundat, e somnolent, nu are poftă de mâncare sau are febră? Când este cazul să ne îngrijorăm?

În perioada 27.01.2020 – 07.02.2020, controlul medical amănunțit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la 031.9593 sau 0726150250. Totodată, oricine poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie și beneficiază de control gratuit prin CASMB.

Infecțiile respiratorii sunt prima cauză de îmbolnăvire la copil. Gripa este o afecțiune respiratorie, uneori cu complicații pe termen lung.
Specialiștii spun că cei mai expuși complicațiilor infecțiilor respiratorii sunt: sugarii cu vârsta sub 6 luni, copiii cu vârstă între 6 luni și 5 ani (mai ales cei peste 2 ani, deoarece frecventează colectivitatea) și copiii cu boli cronice.

Gripa se transmite de la o persoană la altă pe cale respiratorie, prin intermediul salivei eliminate în timpul tusei, strănutului sau a vorbirii. În prezent, din cauza temperaturilor scăzute, ne aflăm în plin sezon gripal.

În urma unui control clinic, medicul pediatru poate depista, încă de la debut, dacă este vorba despre gripă sau o banală răceală. Indiferent de diagnostic este bine ca cel mic să fie consultat de un specialist, iar părinții să nu administreze acasă un tratament ”după ureche”, mai ales când acel tratament este cu antibiotic. Este deja știut faptul că un diagnostic corect și un tratament aplicat corespunzător, la timp, poate scurta suferința copilului.

Vă așteptăm cu orice întrebare asupra stării de sănătate a copilului, simptom sau doar un control de rutină la cabinetul de pediatrie din incinta Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”. Totodată, aici se poate realiza testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale influenza A și B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secretii nazale sau faringiene.

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” se află în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6, programul centrului este de luni până vineri între 08.00 - 20.00, de asemenea, ne puteți scrie la contact@nectarie6.ro sau puteți accesa site-ul www.nectarie6.ro pentru mai multe informații.

În data de 16 ianuarie 2020 Centrul Național pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile a anunțat populația că a început sezonul de gripă în România. Ce poate fi făcut în cazul unei boli virale cu febră mare? Două lucruri - consult clinic și test rapid pentru gripă (A sau B). 

Metode de profilaxie:

- igiena strictă a mâinilor,

- evitarea contactului cu persoane bolnave,

- evitarea locurilor aglomerate.

raceala si gripa - info drumul taberei

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii