Ce facem cu bradul care ne-a bucurat de Crăciun? Există centre de colectare şi reciclare

Ne-a umplut Sărbătorile de bucurie. Sub el a pus Moşul cadourile, şi pentru cei mici şi pentru cei mari. Lângă el sau în jurul lui s-a întâmplat totul. S-au spus poveşti şi s-au revăzut familii şi prieteni. 

Dar... ca în melodia celor de la Holograf... Vine o zi... Vine ziua în care pomul va rămâne fără globuri, fără beteală şi decoraţiuni, fără vârf... Ziua în care trecem de la bucuria şi entuziasmul împodobirii bradului la tristeţea de după. S-a dus Crăciunul... S-a dus Revelionul... Se va duce şi Sfântul Ion... Şi?...

... mulţi se întreabă... Ce facem, acum, cu bradul?... Întrebarea aceasta (ce pare, oarecum, lipsită de sensibilitate) are şi un răspuns din partea autorităţilor.

Dacă, până mai ieri, mulţi îi aruncau pe fereastră, în grădina blocului, aşteptând ca alţii să cureţe după ei, acum lucrurile sunt mai simple. Se va face ca anul trecut, spune Primăria Sectorului 6. 


Pentru a evita aruncarea brazilor pe domeniul public, tot ce trebuie să faceți este să îi puneți în locurile deja amenajate pentru preluarea deșeurilor menajere (ghenele de gunoi ale blocurilor). Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 și Urban SA, va intensifica trecerile de ridicare a gunoiului, pentru a ridica brazii și deșeurile rezultate în urma sărbătorilor.


Locuitorii din Drumul Taberei pot duce brazii și la cele 5 centre de colectare selectivă din cartier:

- Bdul. 1 Mai nr. 29 – parcare lateral Auchan

Intersecția Str. Valea Ialomiței cu Str. Poarta Sărutului

- Str. Valea Argeşului – capăt troleu

- Bld. Timișoara, nr. 27 A în faţa OTP Bank

- Intersecția Bld. Drumul Taberei cu Str. Târgul Neamț



În Sectorul 6, brazii se mai pot duce și la următoarele 7 centre de colectare selectivă:

- Intersecția Str. Pasărea din Văzduh cu. Str. Pupăza cu Moț;

- Str. Giulești, vis-a-vis de Institutul Pasteur;

- Intersecția Str. Fabricii cu Str. Apeductului;

- P-ţa. Crângaşi, în spate la TIP-TOP;

- Intersecția Str. Liniei cu Str. Timonierului;

- Str. Cernişoara nr. 10;

- Str. Apusului nr. 27, în apropiere de Str. Uverturii.

După colectare brazii vor fi duși la stația de reciclare, unde vor deveni compost, care va fi folosit ca îngrășământ la amenajarea spațiilor verzi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii