AEBI: "Legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii școlilor"

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) solicită primarilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să ia măsuri de îndată pentru ocrotirea sănătăţii elevilor!


Conform normelor de igienă în şcoli, alin. 3, şcolile au obligaţia să asigure următoarele:

,,Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare).''

Facem precizarea că bugetul acordat trebuie asigurat de către finanţarea complementară, finanţare ce trebuie asigurată de către primăriile de care unităţile de învăţământ aparţin, conform articolului 105 din Legea Educaţiei Naţionale.

Legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare. Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol", subliniază reprezentanţii asociaţiei AEBI într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

igiena - info drumul taberei
sursa foto: Facebook/AEBI

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii