Poliția Rutieră a dat iama, aseară, în vitezomani și șoferii băuți. Amenzi de 56 mii lei și 28 de permise reținute

Noaptea trecută, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale Bucureștiului pentru a asigura ordinea și siguranța în trafic, dar și pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.



În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 de lei și au fost reținute 28 de permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au întocmit 2 dosare de cercetare penală, ambele pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Iată și câteva exemple de "exemplare" pe care nu ar trebui să le întâlnim pe drumurile publice:

Un bărbat  în vârsta de 34 de ani a condus un autoturism pe Șoseaua București - Ploiești și nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști. S-a pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit, în cele din urmă, în zona Bulevardului Aerogării. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul vinovat a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Un alt șofer, în vârstă de 40 de ani, a condus un autoturism pe Bulevardul Ion Mihalache sub influența băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul Alcooltest, valoarea indicată a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice și i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Tot sub influența băuturilor alcoolice a fost prins și un tânăr de 23 de ani, pe Calea Crangași. Alcoolemie: 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancționat cu amendă de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii