Ce mâncau regii de sărbători? Aflați la Muzeul Antipa

Vrei să știi ce puneau pe masă, de Sărbători, regii României? Vrei să afli cu ce se delectau cei de la curte de Crăciun, Revelion etc.? Acum ai ocazia să afli lucruri interesante din alte vremuri. Prichindelul tău sigur va fi încântat să facă o călătorie în timp.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la cea de-a treia ediție a Conferinței de Crăciun de la Antipa, intitulată „La Curtea Regilor României. Mese și meniuri regale… de sărbători” susținută de Dr. Ștefania Dinu, istoric, director științific al Muzeului Național Cotroceni. 

Evenimentul va avea loc vineri, 20 decembrie de la ora 18:00, în Șos. Kiseleff nr. 1 și va fi urmat de o sesiune de autografe oferită de autoarea volumului „Mese și meniuri regale – eleganță, fast și bun gust”, apărut la Editura Corint.

Cu siguranță mulți dintre noi s-au întrebat cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României, în ce consta protocolul și ceremonialul gastronomic utilizat precum și cum se derula viața în acele vremuri. Dr. Ștefania Dinu vă va purta într-o călătorie fascinantă în timp și  va dezvălui o panoramă a ceea ce putem denumi generic „viața cotidiană la Curtea Regală a României”.

Participarea este gratuită iar înscrierile se pot face completând un formular de rezervare pe: https://antipa.ro/rezervari/.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii