Aglomerație pe drumul spre munte

A venit weekend-ul și se înmulțesc excursiile la munte. Iarnă sau vară, la noi drumurile sunt aglomerate oricum, la sfârșitul săptămânii, dar, în unele locuri, a început să ningă și, așa cum era de așteptat, în anumite localități se circulă în coloană.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1, București - Brașov, traficul rutier se desfasoară în condiții de aglomerație pe sensul de urcare către zona montană. Astfel, între km 102+500 de metri – 106, pe raza orașului Comarnic, și pe tronsonul kilometric 128 – 130, pe raza stațiunii Bușteni, se circulă în coloană.

De asemenea, în zona stațiunii Azuga a început să ningă, carosabilul fiind umed, iar pe DN 1 A Ploiești – Brașov, în zona localității Cheia, ninge slab, depunându-se un strat subțire de zăpadă. Se acționează pentru deszăpezire.


Pentru reducerea riscului rutier, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii