COD GALBEN de ceață în București și alte 12 județe

Oriunde v-ați deplasa astăzi, aveți grijă la ceața care persistă și este, în multe zone, foarte densă. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ceață, vizate fiind Capitala, dar și alte 12 județe.


Ceața a pus, de asemenea, stăpânire pe zone mari de autostradă. Astfel, pe A 3, București – Ploiești, pe tronsonul kilometric 10 – 36, între localitățile Dascălu (județul Ilfov) și Gherghița (județul Prahova), traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Pe întreaga autostradă A2, București - Constanța, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

De asemenea, tot în condiții de vizibilitatea redusă sub 50 de metri se circulă și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4, Ovidiu – Agigea

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIEI

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii