Bani mai mulți pentru militarii, jandarmii și polițiștii români care participă la misiuni în teatrele de operații

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, au inițiat o Hotărâre de Guvern, aprobată în ședința de ieri a Executivului, prin care diurnele acordate militarilor, jandarmilor și polițiștilor români care desfășoară misiuni internaționale, în teatre de război ori misiuni de pace să fie actualizate pentru a ajunge la același nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

jandarmi - info drumul taberei
sursa foto: Facebook/Jandarmeria Capitalei


Hotărârea de Guvern a fost inițiată ca urmare a discuțiilor avute cu militarii și jandarmii români, în timpul vizitei din Afganistan în luna decembrie.

Adoptarea Hotărârii de Guvern de ieri a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând.

Prin hotărârea adoptată ieri, diurna personalului care participă la misiuni și operații în afara teritoriului național va fi de până la 140 euro/zi/persoană, în raport cu gradul de risc existent în zona de desfășurare a misiunilor sau operațiilor.

În situația în care partenerii externi sau structurile aliate care coordonează misiunile nu asigură drepturile polițiștilor, jandarmilor sau militarilor români, aceștia vor beneficia de drepturile decontate de către statul român.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii