ATENŢIE! Monitoarele video Philips Avent, pentru bebeluşi, sunt retrase de pe piaţă. Vezi ce pericole există!

Atenţie, mămici şi tătici! Folosirea monitoarelor video pentru bebeluşi poate deveni un pericol atât pentru cei mici, cât şi pentru dumneavoastră. ANPC anunţă că un astfel de produs se poate supraîncălzi şi ar putea duce la un incendiu. Produsul în cauză, monitorul video Philips Avent, va fi retras de pe piaţă chiar de producător.


Vedeţi mai jos comunicatul dat de ANPC!

bebe monitor video - Info Drumul Taberei


În conformitate cu prevederile Legii nr 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor, transpunere a directivei europene  2001/95/CE, Philips România SRL a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor despre începerea unei campanii de retragere voluntară pentru produsul Monitor video pentru bebeluşi Philips Avent (SCD620), ţara de origine China.

Aşa cum este specificat în Formularul de notificare transmis la ANPC, Philips retrage de pe piaţă şi înlocuieşte voluntar toate cele şapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse în perioada ianuarie 2016 - martie 2018. Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01. Numărul produselor vândute în România este de 717. La secţiunea detalii despre pericol, reprezentanţii societăţii Philips menţioneaza că au descoperit faptul că, în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncălzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potențial pericol de incendiu.

Retragerea volutară de produs, va începe pe data de 8 ianuarie 2020 prin contact direct, prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistrați în baza de date MyPhilips CRM și printr-o pagină dedicată https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.

Pentru o corectă informare a consumatorilor, ANPC a publicat informații despre această campanie, respectiv Formularul de notificare, atât pe pagina web a ANPC www.anpc.ro – Retrageri voluntare de produse, cât și pe pagina de Facebook.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii