Arunci deșeuri provenite din construcții și/sau demolări pe domeniul public sau privat? Amenzile sunt uriașe

De foarte multe ori, cei care își refac apartamentele (sau casele) aruncă deșeurile provenite din construcții (și/sau demolări) pe unde apucă, pe domeniul public sau privat. Acest lucru nu este normal și, mai ales, legal, iar amenzile sunt destul de mari. 


deseuri - info drumul taberei
sursa foto: politia6.ro
Cu câteva zile în urmă, polițiștii din Sectorul 6, aflați în patrulă, au depistat, în zona Str. Intrarea Poiana Lacului, Cartier Giulești, două persoane de sex masculin în timp ce abandonau, dintr-un autovehicul de mare tonaj, deșeuri de natură diversă pe domeniul public.

Cei doi bărbați au fost sancționați cu amenzi în valoare de 4000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deșeuri provenite din construcții și /sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă sancționându-se cu amendă cuprinsă între 1000 lei și 3000 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.

Așadar, aveți grijă unde aruncați gunoaiele!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii