Ce taxe și impozite poți plăti cu cardul și care este comisionul?


Plata cu cardul devine din ce în ce mai mult o soluție pentru românii de toate vârstele. Întotdeauna, însă, există întrebări, iar răspunsurile, deși sunt simple, nu sunt mereu la îndemâna tuturor. Și asta pentru că ori oamenii nu știu pe cine să întrebe, ori nu știu să caute pe internet. Din acest motiv, vrem să aducem într-un singur loc răspunsurile la toate, sau aproape toate, întrebările locuitorilor din cartierul Drumul Taberei. Aceste răspunsuri le veți găsi mereu la rubrica Utile. Dacă aveți și alte întrebări, trimiteți-le pe adresa de email a redacției și vom încerca să vă răspundem cât mai repede: infodrumultaberei@gmail.com


Sursa foto: ghidul.ro


Plata cu cardul a taxelor și impozitelor ridică multe întrebări pentru cei care vor să folosească această variantă mai comodă. Am întrebat pentru dumneavoastră și iată, mai jos, răspunsurile, pentru persoane fizice, la întrebările cele mai frecvente.


Pentru plata cu card a taxelor se percepe vreun comision?

Răspuns: Comisionul este zero. Nu se percepe niciun comision suplimentar la efectuarea tranzacțiilor.


Ce fel de card trebuie să dețină contribuabilul pentru pentru a putea plăti taxele? 

Răspuns: Se acceptă la plata orice card de debit sau credit, emis de către orice bancă. Plata se poate face la POS la casierie sau online, prin ghiseul.ro.


Ce fel de taxe sau impozite se pot plăti cu cardul?

Răspuns: Orice plăți reprezentând datorii către bugetul local, inclusiv amenzile de circulație sau taxa de parcare.


Dacă se plătește prin card, rămâne valabilă reducerea de 10 % pentru plata taxei anuale înainte de 31 martie?

Răspuns: Da.


Taxele se pot plăti și parțial cu cardul sau e obligatorie plata integrală?

Răspuns: Plata se poate face și integral și parțial.


Cum poți plăti taxele prin intermediul site-ului ghișeul.ro?

Răspuns: Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) pune la dispoziția utilizatorilor două secțiuni, una de plată cu autentificare și una de plată fără autentificare.

Pentru secțiunea de plată fără autentificare nu sunt necesare numele de utilizator și parola și nu este disponibilă consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut.

Pentru secțiunea de plată cu autentificare vă sunt necesare numele de utilizator și parola. Acestea le puteți obține la cel mai apropiat sediu de taxe și impozite.


Unde poți plăti taxe și impozite în Drumul Taberei afli aici!


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii