Barcelona, un oraș nesigur - Grevă generală vineri, 18 octombrie

Sursa foto: Twitter/Janne Riitakorpi

Capitala Cataloniei nu este un oraș sigur, în aceste zile, pentru turiștii români, iar autoritățile nu recomandă deplasarea, momentan, în Barcelona.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei – Barcelona și alte localități din regiune, precum Tarragona, Tarrega, Berga, Vic și Girona, că vor continua mobilizări de persoane şi pentru ziua de vineri, 18 octombrie 2019, este programată o grevă generală, ceea ce va determina perturbări ale circulației mijloacelor de transport rutier, feroviar și aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune. Se recomandă cetățenilor români să evite zonele în care au loc aglomerări de persoane și să se informeze, în prealabil, asupra stării infrastructurii de transport la:
http://infocar.dgt.es/etraffic/, http://rodalies.gencat.cat/en/inici/ şi http://www.aena.es, precum și pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare și aeriene la care intenționează să călătorească. De asemenea, informaţii actualizate pot fi găsite pe social-media, în special pe Twitter la @emergenciescat, @Inforenfe şi @rodalies.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al CetăţenilorRomâni din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii