Alertă de călătorie! Ecuadorul este periculos

Sursa foto: Twitter

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ecuador că, la data de 12 octombrie 2019, autoritățile ecuadoriene au instituit starea de asediu în capitala Quito, inclusiv zonele Tumbaco-Cumbayá și Los Chillos, cuprinzând astfel și aeroportul internațional Mariscal Sucre. 

Printre măsurile adoptate se numără interzicerea completă a circulației persoanelor și autovehiculelor în spațiul public, până la noi ordine.

Se recomandă cetățenilor români, care intenționau să călătorească în Republica Ecuador, în special în capitala Quito, să își amâne călătoriile. Cetățenii români rezidenți în Republica Ecuador sunt sfătuiți să urmeze indicațiile autorităților locale.

Având în vedere că România nu dispune de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Republica Ecuador, cetăţenii români aflați pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României, la Lima, în Peru şi să îşi anunţe prezenţa în regiune pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima: +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al Ambasadei României la Lima: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii